Bátán 2011 tavaszán azért nem lehetett inni a csapból, mert szúnyoglárvák, vagy valami hasonló kukacok jöttek a csapból. Aztán meg azért nem lehet, mert dupla adag hipót tettek a vízbe a fertőtlenítéskor. Erről csak az jutott eszembe, hogy mennyi a féladag? Mennyi a normál adag? Mennyi hipó normális az ivóvízben és mennyi a sok?
A szúnyoglárva ugye pár milliméteres féregszerű állatka. Állítólag úgy került az ivóvízbe, hogy kiszakadt a szúnyogháló, ami a víztározó ablakán volt. Elgondolkodott valaki azon, hogy mi jut be egy szúnyoghálón amikor az nincs kiszakadva? Mert az nem titok, hogy repkednek a szúnyognál sokkal kisebb élőlények is, amik átjutnak a szúnyoghálón. Miattuk kell rendszeresen fertőtleníteni a csapvizet. Ennek eszköze a hipo. De ennek a vízkezelésnek komoly egészségügyi kockázata van.
A hypo nem innivaló. Mérgezést, okoz. Hosszú távon fogyasztva, klórtartalma miatt az emésztőrendszer és a légzőrendszer krónikus gyulladását, illetve daganatos elváltozását okozhatja.
A legtöbb ember manapság egy szolgáltató által előállított vizet iszik, abból főz és ha étteremben rendeli az ételét, akkor is abból főzik. Ezek a vizek nem tiszták, amikor elindulnak a fogyasztók felé. Lehet, hogy a Dunából, lehet, hogy a Balatonból, de az sem sokkal jobb, amikor – mint most Bátán – a város környéki kutakból vagy víztározókból indul el a víz. Több ezer különféle szennyező anyag van ezekben a vizekben és 100 alatt van a száma azoknak, amiket vizsgálnak belőlük és kevesebb mint egy tucat, amit semlegesítenek.
Igen, semlegesítenek. Nem tisztítják, mert az költséges, hanem olyan anyagot adnak a vízhez, ami megöli az élő szennyeződést vagy vegyileg kevésbé mérgezővé teszi a mérget. Olyan dolgokkal, mint alkaloidok, hormonok vagy egyéb gyógyszermaradványok, amik a felszíni vizekbe bejutva egyenesen a csapba kerülnek senki nem foglalkozik.
Az emberek minden nap egy kicsit isznak ezekből a szennyező anyagokból és a semlegesítésükre hozzáadott fertőtlenítőszerekből is. Ez okozza a krónikus problémáik egy részét. Emiatt írnak fel nekik aztán még több gyógyszert, ami ismét a lefolyóba, onnét a felszíni vizekbe, majd ismét a poharukba vagy a lábosba kerül és a kör bezárult.
Kisiskolás koromból maradt meg nekem a mondás, miszerint: “Ki a Tisza vizét issza, saját vizét issza vissza.” Soha nem volt aktuálisabb ez a vicc és sajnos nem is vicc. Persze nem a sajátját issza, hanem azét, aki pár településsel feljebb lakik a folyón.
A megoldás lehet a friss Pí víz,, ami csapvízből tiszta, makulátlan vizet állít elő, amire a sejtjeink optimális működéséhez szükségünk van.
Egy ilyen víz nem tartalmazhat semmit a vízen kívül. Nem lehet benne lebegő kosz, szúnyoglárva, baktérium, vírus, klór, hipó, gyógyszermaradványok, oldószerek, üzemanyag maradvány, semmi.És ez csak az alap.Mitől más még a pí víz? Itt olvasható!
Miért nem jó a palackozott víz?
Az élő tiszta vízben komoly „élet folyik” nem állna el 1 évig, ezért a palackozott vizeket tartósítják! Jobb ,tehát az energiával teli Pí vízJ)
A palackozott víz óriási mértékben hozzájárul a felszíni vizek további szennyezéséhez. Mire a kúttól eljut a víz a lakásunkba, komoly szállítási költség és ezzel környezetterhelés is rakódik rá. Gondoljon csak bele a palackok előállítási folyamataira, az üres palackok eltüntetésére és arra a benzinre, amit Ön a kocsijába tölt, hogy hazavigye a boltból a vizet.
Tehát választhat:
- issza a csapvizet és mindent, ami benne van.
- veszi a palackozott, tartósított,élettel vizet drágán és ezzel tovább szennyezi a környezetét
- vagy megkostólja a friss Pí vizet.
Várjuk szeretettel, kostólja meg és kérjen információt!
Hol tudom megkostolni a Pí vizet?
Boltunk a 9024 Győr, Mécs László utca 24 szám alatt található.
Nyitvatartás:
Hétfő, Kedd, Szerda, Péntek: | 09:00-17:00 |
---|---|
Csütörtök: | 09:00-18:00 |
Szombat: | 09:00-12:00 |
Vasárnap: | Zárva |
Forrás: Naturhirek.hu