• +3630/969-1500
  • +36 96/411-075
  • 9024 Győr, Mécs László utca 24
  • AKCIÓ!

Mikor nem használ a tőzegáfonya a felfázásra?

Hogyan lehet véget vetni a húgyuti fertőzéseknek?A D-mannóz titka.

Bizonyára már hallotta, hogy a tőzegáfonya jótékonyan hat a húgyúti fertőzésekre. Sajnos azonban gyakran nem válik be. A mai nap a tőzegáfonyát fogjuk megvizsgálni.

Tőzegáfonyalé fogyasztása ill. tőzegáfonya koncentrátumok tabletta formájában történő szedése savasítja a vizeletet. A legtöbb baktérium elpusztul savas közegben. Azonban az E.coli baktérium, ami a húgyúti infekciók leggyakoribb okozója képes ebben a savas közegben is szapodni.

Tőzegáfonya szedésekor egy ún. hippursav nevű molekula választódik ki a vizeletbe. Ezt a molekulát a manapság elterjedt e.coli törzsek már fel tudják használni tápanyagként és tovább tudnak szaporodni.(!)

Valószínuleg ezért van az, hogy kezdetben a tőzegáfonya segít (a legtöbb baktériumot elpusztítja), de utána sokan tapasztalták, hogy még erősebben tér vissza (az e.coli törzs sav rezistens volt). Ráadásul a savas közeg ellen a baktérium úgy védekezik, hogy vastagabb sejtfalat növeszt. Ilyenkor az antibiotikumok is nehezebben hatnak.

hugyuti

A legújabb kutatások szerint megdőlt az a köztudatban elterjedt nézet, hogy a tőzegáfonya azért hat, mert savasítja a vizeletet. Van egy másik alkotóelem a tőzegáfonyában, az ún proanthocianidin, amely hasonlóan a d-mannózhoz az e.coli tapadását gátolja meg.

Egyébként az elmúlt évtizedekben végzet tőzegáfonya húgyúti fertőzésekre gyakorolt hatását vizsgáló tanulmányok meglehetősen ellentmondásosak. Némelyik tanulmány szerint jelentősen csökkent a húgyúti fertőzések száma, mások szerint nem volt hatással, sőt bizonyos százalékban súlyosbította a helyzetet. Valószínű a proanthocianidinek miatt hat a tőzegáfonya, viszont a túlzott savasító hatás a jótékony hatásokat semlegesítheti.

TIPP: Ne szedjen tőzegáfonyát, míg d-mannózt szed. Nehezebben hat a d-mannóz savasabb közegben. Viszont ha egyéb baktériumok is jelen vannak a vizeletben, meg lehet próbálni tőzegáfonyával kombinálni, amíg a baktériumok jelentős része ki nem pusztul. Ha szed tőzegáfonyát, ügyeljen arra, hogy magas legyen a proanthocianidin tartalma.

Félreértés ne essék: a tőzegáfonya egy nagyszerű gyümölcs. Számos jótékony hatása ismert akár szív- és érrendszeri, akár gyomor bántalmakra. Csak az e.coli esetében, ha nem válik be, ne erőltessük. A legtöbb embernél, akivel találkoztam, a d-mannóz hatékonyabbnak bizonyult.

A Tudatos Egészség Centrumban kapható a magas proanthocianidin tartalmú tőzegáfonya kapszula és D-mannóz por ill. kapszula is. Érdeklődjön most 96/411-075 telefonon

Forrás:Dmannoz.hu, Lakos Antal

  • Sándor Varga

    Nagyon erős húgyúti felfázásom volt, sőt ebből eredően prosztata gyulladásom is, 6-7 hónapon át szedették az antibiotikumok tőmkelegét velem,de szerintem nem ezektől gyógyultam meg, hanem az immunrendszerem erősítettem fel az ALOE VERA készítményekkel plusz a TŐZEGÁFONYÁVAL. Így aktív védekezést kaphattam. Ma lett minden labor eredményem -több tenyészetből- negatív. A továbbiakban a tőzegáfonya fogyasztása mellett döntenék, mivel az célirányosabb hatást fejt ki a leírások szerint. Kérném szakvéleményezni állásfoglalásomat. 65. éves vagyok. Tisztelettel: Varga Sándor.

Ajándék Önnek! Kérje most!

VIP kártya 5 % kedvezmény* | 1 000 ft ajándékutalvány** | Értékes tapasztalatok, kedvezmények és meglepetések!

*A VIP kártya 5% kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát a Gyógynövény és Vitamin Bolt termékek 99%-ra.
**Az 1 000 Ft értékű ajándékutalvány kizárólag a szolgáltatásokra érvényes!

Kérjen visszahívást!

Adja meg elérhetőségét és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Email cím

×
Tudatos Egészség Centrum Győr