• +3630/969-1500
 • +36 96/411-075
 • 9024 Győr, Mécs László utca 24
 • AKCIÓ!

Hormonegyensúly tanácsadás és terápia

Nők és férfiak egyre többen küzdenek valamilyen hormonegyensúlytalanságtól. A sokszínű  tünetek miatt gyakran nem is gondolnak a betegek ill. a kezelőjük a hormonrendszer ellenőrzésére.Így mindig csak az adott tünetet próbálják kezelni általában több-kevesebb sikerrel. Ha Ön is az alábbi tüneteket tapasztalja, akkor gondoljon a hormonrendszere  ellenőrzésére és a természetes hormonegyensúly terápiára! Ingerlékenység, depresszió, hízás, fejfájás , hajhullás, pattanások, derékfájás, izzadás, szőrösödés, pánikroham, alvászavar, hangulatingadozás, hőhullámok, szabálytalan menstruáció, hüvelyszárazság, alacsony libidó, erekciós zavar, csontritkulás, ödéma, mellfeszülés, meddőség, alhasi görcsök, fájdalmas menstruáció, mióma, ciszták, PCOS,  endometriózis, prosztata problémák.

Schauer Szabolcsné vagyok, 37 éves.

Először 3 évvel ezelőtt találkoztam az Ibolyával, krónikus migrén miatt.(Túl voltam orvosi vizsgálatokon-ahol természetesen csak a tünetekkel foglalkoztak gyógyszereket kaptam) Mondanom sem kell, évekig kínlódtam, mert újból és újból visszatért, hányásig fokozódott. Sokszor úgy, hogy az akkor 6 éves kislányunkat sem tudtam ellátni, mert egyszerűen kifeküdtem.

A Tudatos Egészség Centrumban Ibolya alaposan kikérdezett, laborba küldött vérvételre és megállapította, hogy progeszteron hiányom van. Kaptam progeszteron krémet , ami rövid idő alatt”eltüntette” a migréneket .Óriási öröm volt. Azóta évente , ha 1X fáj a fejem.

2015 januárjában ismét felkerestem Ibolyát, mert szerettünk volna még egy babát, de már 1 éve próbálkoztunk, sikertelenül.

Biorezonanciás állapotfelmérést csinált a terhelések kiszűrésére, átfogó labort kért (ilyent a körzeti orvos nem kérhet) és ezekből kiderült , hogy mellékvese fáradtságom van , inzulin rezisztencia és glutén intolerancia.

Részletes táplálkozási tanácsot kaptam, vitaminokat, természetes hormonokat harmonizáló készítményeket.Először rémisztő volt az egész, de nagyon hamar belejöttem.Az eredmény: a fáradtság eltűnt elég hamar,jó lett a közérzetem, mintha kicseréltek volna.Soha életemben nem voltam ilyen energikus .Fantasztikus érzés!És, ami a lényeg,-ahogy Ibolya ígérte- alig telt el 3 hónap és terhes vagyok!Óriási boldogság van a családban!A férjem azt mondta, így lesz kerek az életünk!Csodálatos, ugye?Köszönöm Ibolya!Mindenkinek sok szeretettel ajánlom  a TEC-ot!

– Schauer Szabolcsné Vera 2015.05.29.

 

Hallott már az ösztrogén dominanciáról?

Az ösztrogén dominancia az az  állapot a női szervezetben (egyre több férfinél is), amikor túl sok az ösztrogén a progeszteronhoz képest. Ez azért jelent gondot, mert a túltengő, ellensúlyozatlan ösztrogén nemkívánatos, kóros folyamatokat indít be a szervezetünkben,amelynek az előbb említett tünetei lehetnek.

hormonegyensuly-rajz1

hormonegyensuly-rajz2

A hormonegyensuly- tanácsadáson megbeszéljük az Ön  tüneteit, a hormontermelő szervek (mellékvese, pajzsmirigy, petefészek vagy férfiaknál a here) állapotát, majd beutalót kap laborvizsgálatra. A laboreredmények kiértékelése után részletes terápiás javaslatot adok problémájának természetes megoldására. A hagyományos hormonvizsgálattól ez abban különbözik, hogy míg általában minden hormontermelő szervvel külön szakorvos foglalkozik (talán ezt már tapasztalta: pajmiriggyel más orvos,nőgyógyászati területtel más orvos, férfi problémákkal urológus,andrológus), addig itt egyben foglalkozunk minhárommal, sőt az egész testtel, hiszen  testünk minden egyes sejtje hat a többire.

Ha elege van a fent említett kellemetlen tünetekből és szeretné tudni mit kellene tennie, hogy újra energikus,életvidám, vonzó emberré váljon, akkor erre a konzultációra kérjen időpontot.

Kérjen időpontot konzultációra!

Bejelentkezés: 96/411-075

A nők gyakran járnak nőgyógyászhoz, de évtizedek is eltelnek úgy, hogy hormonális szempontból nem járnak utána panaszaiknak.
Ki gondolná, hogy például a meddőség, a policisztás petefészek szindróma, az endometriózis , a PMS, a túlsúly vagy a klímax tünetei mögött is a hormonegyensúly felborulása  áll…?
Az ösztrogén dominanciája nem feltétlenül azt jelenti, hogy valakinek túl magas az ösztrogén szintje, mert bizony egy normál vagy alacsony ösztrogén szintű nőnek is lehet ösztrogén dominanciája, ha a progeszteron szintje a nullához közelí.

A két hormon egyensúlya könnyen felborulhat, mivel az ösztrogént jóval több forrásból tudja beszerezni a szervezetünk, mint a progeszteront.
Ösztrogénforrások:

 1. petefészek saját termeléséből
 2. fito-ösztrogének (ezek növényi ösztrogének,pl. a cickafark vagy a szója tartalmazza)
 3. szintetikus ösztrogének(pl fogamzásgátló tabletták vagy klímaxos tünetek alkalmával kül.ösztrogén pótló tapaszok, gélek)
 4. xeno-ösztrogének(olyan mesterséges vegyszerek-pl. kozmetikumok,tisztítószerek- melyek a szervezetbe jutva képesek az ösztrogént” mimikálni”.

 

Ezzel szemben a progeszteron forrásunk a következő: a petefészek termeli egészséges állapotban a peteérést követően, 14 napon át.

Az ösztrogén és a progeszteron hatásai

Ösztrogén hatásai Progeszteron hatásai
proliferációt (kóros sejtburjánzást) okoz a méhnyálkahártyában szabályozza (ha kell, megállítja) a méhnyálkahártya proliferációját
mell stimulációt okoz véd a mellfibrociszták ellen
testzsír ratározódást idézi elő segít a testzsírt energiává alakítani
ödémásodást okoz természetes vízhajtó
depressziót, fejfásást okoz természetes antidepresszáns
beleavatkozik a pajzsmirigy hormonok munkájába elősegíti a pajzsmirigy hormonok munkáját
vérrög képződést okoz természetes vérhígitó
csökkenti a nemi vágyat növeli a libidót
beleavatkozik a vércukor háztartásba normalizálja a vércukor szintet
csökkenti a sejtek oxigén szintjét (öregedés) segít normál oxigén szintet tartani a sejtekben
növeli a méhtestrák esélyét megakadályozza a méhtestrák kifejlődését
növeli a mellrák esélyét megakadályozza a mellrák kialakulását
oszteoklasztokat stimulálja oszteoblasztokat stimulálja
csökkenti a vaszkuláris (érrendszeri) tónust helyreállítja az érrendszer tónusát
növeli az autoimmun betegségek kialakulásának rizikóját kortizol termelődéshez hozzájárul
növeli a prosztata rák kialakulásának rizikóját segít megelőzni a prosztatarák kialakulását
felelős az emberi élet létrejöttéért és az embrió fejlődéséért

A megoldás a természetes progeszteronA 70-es évek közepétől él az a felfogás, hogy szintetikus ösztrogén adása mellett az ellenható progeszteront is kell adni a szervezetnek. Sajnos azonban az akadémiai orvoslás a progeszteron esetében is csak szintetikus hormonokra ún. gesztagénekre gondol.

A tapasztalatok és a kutatások alapján nyilvánvaló, hogy csakis progeszteronnal lehet egyensúlyozni az ösztrogén dominanciáját.
Dr. Lee norvég származású amerikai orvos , nemzetközileg ismert és elismert családorvos, endokrinológus  nevéhez fűződik a természetes progeszteron 30 éves kutatása.Ő volt az első és egyetlen, aki fel merte vállalni a vitát és harcot, mind az orvostársadalommal, mind a gyógyszergyártókkal, annak érdekében, hogy a nőket ne szintetikus és veszélyes ösztrogén alapú hormonkészítményekkel kezeljék tovább.Több évtizedes kutatásba kezdett, aminek a végeredményeként megszületett az ösztrogén dominancia definíciója, mellyel egy időben, elkezdte pácienseit természetes progeszteronnal kezelni, hatalmas sikerrel.
Az Ő hatására terjedt el a világon a hormon egyensúly terápia és a természetes progeszteron hatású krém. A krém hatóanyaga a mexikói vad yamsz győkér kivonata, amely a bőrön keresztül  és onnan rövid idő alatt kiválóan bejut a véráramba és a vörösvértestek hátán oda utazik és ott dolgozik először, ahol a legnagyobb szükség van rá.( Az emésztőrendszeren keresztül a 90 %-a elveszne, a máj kiválasztaná).

Kérjen időpontot konzultációra!

Bejelentkezés: 96/411-075

A pajzsmirigy betegségek más szemüveggel

Ma az az orvosi gyakorlat,hogy a pajzsmirigy működésének ellenőrzésére csak a TSH értéket nézik.  Ha a pajzsmirigy értékek közül a TSH jó, azaz 0,5-4,2 közötti, akkor minden jó és kevésbé számít, hogy az fT4 és az fT3 a referencia tartományon belül hol helyezkedik el. Ez persze teljesen téves meglátás, mert a TSH nem az anyagcsere sebességét, hanem a vérben keringő pajzsmirigy hormonok mennyiségét mutatja megbízhatóan.
A teljes pajzsmirigy kivizsgálás tehát nem szabad, hogy csak a TSH méréséből álljon, hanem több hormon vizsgálatát követeli meg és a mellékvese ill petefészek/here termelte hormonokat is vizsgálni kell.
Ha Ön az alábbi tünetekből többet is észlel magán, akkor itt az idő egy alaposabb ellenőrzésre.
pihenés szükséges bármilyen fizikai aktivitás után

 •  krónikus mélydepresszió
 • öngyilkosság gondolata
 • fázósság
 • hideg lábak és kezek
 •  székrekedés
 • szemöldök- és szempillahullás
 •  száraz haj, hajhullás
 •  őszülés
 • száraz, repedező bőr
 •  légszomj
 • koncentrációzavar vagy képtelen hosszabb, ideig egyhuzamban olvasni
 • feledékenység
 • homályosság érzete a fejben
 • képtelen fogyni, ill. állandó hízás
 • csökkent libidó
 • hányinger
 • fájó csontok/izmok
 • csontritkulás – 10 –
 • pattanásos arc
 • kimerülés fizikailag, szellemileg
 • képtelen teljes munkaidőben dolgozni
 • képtelen hosszú időn keresztül állni
 • rendkívül morgós, ingerlékeny, intoleráns másokkal szemben
 • nehezére esik kézzel írnia
 • törékeny, repedező körmök
 • rettentő nyugtalanság
 • fülcsengés/zúgás
 • reggelente nehezére esik enni
 • ízületi fájdalom
 • étvágytalanság
 • ödémásodás, vízvisszatartás
 • vérnyomás problémák
 • alacsony testhőmérséklet (36,8 alatt)
 • feszülés érzése a torokban
 • allergia
 • fejfájás migrén

 

Otthon elvégezhető tesztek – Van-e mellékvese fáradtságunk?

Ha az alább olvasható kérdés bármelyikére igen a válasz, akkor mellékvese diszfunkció valószínűsíthető

 1. Esténként nehezen alszik el? Éjjel 12 előtt nem tud elaludni?
 2.  Éjszakánként gyakran felébred? Főleg hajnali 2-4 óra körül?
 3.  Reggelente fáradtan ébred?
 4.  Erős fény hatására hunyorog, bántja a szemét?
 5.  Váratlan hanghatások könnyen megijesztik?
 6.  Ülésből vagy fekvésből felkelve meg szokott szédülni?

7. Túl komolyan veszi a dolgokat és gyakran hirtelenharagú? Vérnyomásteszt Feküdjünk le 15 percre, majd fekvő testhelyzetben mérjünk meg a vérnyomásunkat. Ezután álljunk fel. Felállás után ülő helyzetben ismét mérjük meg a vérnyomásunkat. Ha a felállás utáni vérnyomásunk alacsonyabb, mint a fekvő helyzetben mért, akkor valószínű- síthető a mellékvese gyengeség. Pupillareflex teszt – 22 – Elsötétített, félhomályos szobában várjuk meg, amíg a szemünk megszokja a fénytelensé- get, kitágul a pupillánk. Ezután a tükör előtt világítsunk a szemünkbe (nem közvetlenül) és figyeljük meg, hogy összehúzódáskor rezeg-e a pupillánk. Ha mellékvese alulműködésünk van, akkor a pupilla nem egyenletese húzódik össze, hanem pulzál.

Az itt látható videón:

jól látható a pupilla “rezgő” mozgása.

Kérjen időpontot konzultációra!

Bejelentkezés: 96/411-075

A HORMONEGYENSÚLY JELENTŐSÉGE A FÉRFI SZERVEZETBEN

A “férfi” problémák, mint a fejtetői kopaszodás, az alma típusú elhízás, a csökkent libido, az impotencia, a terméketlenség, az anyagcserezavarok és más zavaró problémák hátterében részben hormonális egyensúlyzavar is állhat. A problémák okának pontos kiderítése kulcs lehet a megoldás felé vezető úton.

A férfiak szervezetében is vannak női nemi hormonok, és fordítva. Az ösztrogén döntő hatással bír a spermiumok mozgékonyságára, a férfiak nemzőképességére, és szerepe van a szív-érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás elleni védelemben.

Az ösztrogén férfiak esetén is a zsírszövetben halmozódik fel, amelynek eredménye a “nőiesebb” zsíreloszlás a csípőn, a fenéken, súlyosabb esetben az emlők területén. A hastáji zsírlerakódást főleg a mellékvesekérek hormonja, a kortizol (“stressz”hormon) és a férfi nemi hormon, a tesztoszteron befolyásolja. A tesztoszteron mind nőnél, mind férfinél az izomzat felépülését segíti a zsírleépülés növelése mellett. A kor előrehaladtával és a mozgás csökkenésével a tesztoszteron szintje csökken, és mivel a táplálkozási szokások többnyire változatlanok maradnak, a zsírszövet mennyisége – főleg a has területén – felszaporodik.

Miben tud segíteni a felmérés és a terápia?

A táblázatból láthatóak a kezelhető problémák. Pl.a  meddőség okainak kiderítésében a babaprogram segít, sikeresebb fogyókúra férfiaknál is a hormonális egyensúly megteremtésével, női problémák esetén, klímaxos tüneteknél, depresszív,idegrendszeri labilitásoknál,alvászavaroknál,daganatokál, immunrendszeri betegségeknél…..

Hormonegyensúly tanácsadás : 8000 ft (1-1,5 óra)

Kérjen időpontot konzultációra!

Bejelentkezés: 96/411-075

 

Ajándék Önnek! Kérje most!

VIP kártya 5 % kedvezmény* | 1 000 ft ajándékutalvány** | Értékes tapasztalatok, kedvezmények és meglepetések!

*A VIP kártya 5% kedvezményre jogosítja fel tulajdonosát a Gyógynövény és Vitamin Bolt termékek 99%-ra.
**Az 1 000 Ft értékű ajándékutalvány kizárólag a szolgáltatásokra érvényes!

Kérjen visszahívást!

Adja meg elérhetőségét és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

Név (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Email cím

×
Tudatos Egészség Centrum Győr