• +36 30/401-4862
  • +36 30/969-1500
  • 9024 Győr, Mécs László utca 24
  • AKCIÓ!

Az ínycsiklandozó csörögefánk receptje (tej és gluténmentes)

Van, ahol forgácsfánknak nevezik ezt az érdekes formájú édességet. Elkészítése nem igényel nagy tudást, és a gyerekek is szívesen segítenek a szaggatásban, csomózásban.

donuts

Glutén-és tej intoleranciánál nehéz a régi kedvenceket elkészíteni, a megszokott ízvilágot összehozni nem könnyű. Általában kukorica és rizslisztet kombinálnak a gluténmentes liszteknél, tésztáknál vagy paleo magliszteket használnak az érzékenyek. Sajnos sokan nem is tudják , hogy a legtöbb érzékeny embernek a kukorica sem jó, sőt a maglisztek is bizonyos bélrendszeri problémánál nem ajánlatosak. (ételintolerancia vérvizsgálatok bizonyítják) Vannak lisztek, melyek sokkal kockázatmentesebbek:pl kókusz liszt, gesztenye liszt,zöldbanán liszt,nyílgyökér liszt, konjak liszt, tápióka liszt. Ezek kombinációjából pedig biztonságos pékárút, süteményt süthetünk . A Paleolet lisztvarázsával(lisztkeverék) tökéletes lesz bármi, amit sütünk belőle. Finom is és alcsony GI , kevés , közel 0 szénhidrát értékű, fogyókúrához is kiváló. Próbálja ki Ön is.

Íme a recept:

Hozzávalók

200 g Paleolét Lisztvarázs

6 tojás sárgája
50 g eritrit

csipet só
100 g cocomas
50 g olvasztott zsiradék
1 tk szódabikarbóna
Zsiradék a sütéshez
Porrá őrült eritrti a szóráshoz

Elkészítés

1. A száraz hozzávalókat, és a nedves hozzávalókat külön-külön alaposan keverjük össze, majd gyúrjunk össze őket, hogy egynemű tésztát kapjunk.
2. Lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra a tésztát.
3. Derelyevágóval vágjuk tetszés szerinti formára a tésztát, majd a közepükbe is ejtsünk egy vágást.
4. Serpenyőben vagy fazékban melegítsünk fel annyi zsiradékot, amennyi éppen ellepi majd a fánkokat.
5. Süssük ki a fánkokat a bő, forró zsiradékban, majd forgassuk porrá őrölt eritritbe.

Tanácsok

– Ne legyen túl hideg a zsiradékunk, amikor elkezdjük a fánkot sütni, mert megszívhatja magát a fánk a zsiradékkal.
– Túl forró se legyen a zsiradék, mert könnyen megéghet a fánkunk! Akkor jó a zsiradék forrósága, hogy ha beledobunk egy darab fánk tésztát, és szelíden sisteregni kezd.
– Gyakran forgassuk a fánkokat sütés közben, mert hamar túlsülhet!
– Ne tegyünk egyszerre túl sok fánkot a zsiradékba, mert visszahűtheti azt!

 

Hol tudom beszerezni a PaleoLét hozzávalókat?

Boltunk a 9024 Győr, Mécs László utca 24 szám alatt található.

Nyitvatartás:

Hétfő, Kedd, Szerda, Péntek: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-18:00
Szombat: 09:00-12:00
Vasárnap: Zárva

Jöjjön be hozzánk még ma, és készítse el a családnak vagy a barátoknak a legjobb gluténmentes szalagos fánkot.

Kérjen visszahívást!

Adja meg elérhetőségét és kollégánk hamarosan felveszi önnel a kapcsolatot.

    Név (kötelező)

    Telefonszám (kötelező)

    Email cím

    ×